Felaket durumunda şirketinizin en değerli varlığı olan bilgilerinizi kaybetmemeniz için alınan önlemler bütününü içermektedir. Bilişim Teknolojilerindeki felaket tanımının içinde şüphesiz, deprem, sel baskını ya da yangın gibi afetler sonucu veri merkezinin yok olmasının yanında, uzun süreli elektrik kesintileri, kötü niyetli hacker saldırıları gibi ihtimaller de yer almaktadır. Bu gibi bir durumda firma sistemlerinin en kısa sürede en az veri kaybıyla ikinci bir lokasyondan çalışıp kesintilerden kullanıcıların en az düzeyde etkilenmesi için müşterilerimize felaket kurtarma çözümleri sunmaktayız.
Yapılan araştırmalara göre kritik verilerini kaybeden kurumların neredeyse tamamına yakın bir oranı iki yıl içerisinde yok olmaktadır.
Birçok sektörde iş süreçleri ve BT sistemleri o kadar iç içe girmiştir ki, sistemlerin durması inanılmaz maliyetlerle sonuçlanabilmektedir.
İş süreçlerinin devamlılığı ve kritik verilerin korunması için yedekleme ve bakım faaliyetleri haricinde felaket kurtarma planının oluşturulması kurumların önem vermesi gereken öncelikli konulardan birisidir.
Gerçekten de olağanüstü bir durum ve felaketle karşılaşan kurumlar ciddi mali kayıplar yanında, itibar, müşteri, pazar kaybı sorunları ile yüz yüze kalabilirler. Bu nedenle olağanüstü bir duruma karşı hazırlıklı olmak ve organize hareket etmeyi planlamak büyük önem taşımaktadır.
Disaster RecoveryFelaketlere karşı her zaman hazırlıklı olun.
Felaket Kurtarma (Disaster Recovery), iş sürekliliğinin sağlanması için bir arıza veya felaket durumunda (deprem, sel vb.) bilişim sistemlerinin kesintisiz bir şekilde çalışmaya devam etmesini, felaketin mümkün olan en sorunsuz ve kayıpsız şekilde atlatılmasını sağlamak amacı ile müşterilerimize özel olarak sunulan kurtarma çözümüdür.
Disaster Recovery, kendi lokalinizde bulunan sistemleriniz için satın alınabildiği gibi, aynı zamanda veri merkezimizde bulunan sistemlerinizin farklı bir coğrafi bölgede tutulmasıyla gerçekleşir. Disaster Recovery hakkında daha detaylı bilgi almak, ihtiyaçlarınızın belirlenmesi, ihtiyaçlarınız için en uygun maliyetin çıkartılması için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Felaket Kurtarma Nedir?
- Merkezdeki verinin ortak bir yerde yedeklenmesi ve yedeklenen verinin Felaket Kurtarmamerkezine kopyalanmasıdır.
- Felaket Kurtarma,verimli depolamayı verinin oluşması esnasında gerçekleştirmektedir.
- Diskten diske (Disk to Disk Replication – D2d) yedekleme işlemiyle, Sanallaştırma, klonlama, tekilleştirme ve tüm bileşenleriyle verimlilik ve iş sürekliliği sağlayan sistemlerdir.
- Felaket Kurtarma olası durumlarda “Verinin sürekli korunmasını” sağlar.
- Şirketlerin veri güvenliğini ve itibarlarını koruyarak müşteri memnuniyeti esasına dayanan iş sürekliliğini sağlayan sistemlerdir.
Felaketten kurtarma sisteminin (Disaster Recovery) yedeklemeden farkı nedir ?
Yedekleme sadece verinin kaybolmamasını sağlar. Ancak veriyi kullanmak için tekrar sistemlerin kurulması zahmetli ve zaman alan bir iş olabilir. Bu tür durumlarda disaster recovery size hem yedekleme, hem de sorun anında disaster recovery merkezinde, sistemlerin baştan kurulmasına gerek olmadan çalıştırılabilmesine olanak sağlar.
Hangi durumlarda disaster recovery hizmetine ihtiyaç vardır ?
Şirketiniz için çok değerli olan bilgilerin kaybedilmemesi, verinin sürekli korunmasını gerektiren, iş sürekliğinin hayati önem taşıdığı durumlarda kullanılmalıdır.
Disaster Recovery için planlamayı nasıl yapabiliriz ?
Disaster recovery planlaması ücretsiz olarak Sistemkurdu teknik ekibi tarafından projelendirilmektedir. Mevcut sisteminizin disaster recovery yapısına uygun olmayan kısımlarında yazılımsal düzenlemeler gerekiyor ise bunlar müşterimizin sorumluluğunda olacaktır.
Felaket Kurtarma Çözümleri Kapsamında:
- “Acil Durum Planı” hazırlanması,
- Planların test edilmesi
- Alt yapı kurulumu ve işletimi
- Eğitimlerin verilmesi, yer almaktadır.
Ayrıca hazırlanan felaket senaryoları ile simülasyonlar yapılarak muhtemel krizlerin önüne geçilmektedir.
Çalıştığımız Üretici ve Yazılımlar
- EMC – RecoveryPoint
- Vmware – SRM
- Netapp – SnapManager
- İxosoft – Double-Take