Günümüzde veri, kurumların en önemli ve vazgeçilmez kaynaklarından biridir. Yapılan yatırımların büyük bir kısmı veri saklama, kullanma ve yönetme amacıyla yapılmaktadır. Metin verilerinin yanında, ses ve görüntü gibi daha fazla saklama kapasitesi gerektiren verilerin de yaygınlaşma nedeni ile disk kapasiteleri GB (gigabyte) seviyelerinden TB (terabyte) seviyelerine çıkmıştır.
Bu denli yoğun verilerin sağlıklı ve problemsiz bir şekilde korunabilmesi için daha esnek, akıllı ve kolay yönetilen veri depolama çözümleri gerekiyor.
Sahip olduğu veriyi doğru şekilde saklayabilen ve bu verilerin doğru şekilde değerlendirilmesini sağlayan şirket hem kendisini hem de müşterisini daha iyi tanıyarak şirketinin büyüme aksiyonlarını daha iyi planlayabiliyor. Bu sebeple verilerinizin doğru şekilde depolanması, işlenmesi ve değerlendirilmesi büyük önem kazanıyor.
Verilerinizin her geçen gün yüksek hızla arttığı bu ortamda,
- Size verinin saklanması sınıflandırılması ve korunmasını sağlayan teknolojiler sunuyoruz.
- Kesintisiz erişim için veri depolamanın yeni teknolojilerinden faydalanıyoruz.
Yeni nesil Veri Depolama Çözümleri ile manuel olarak veri yönetimini yapmak zorunda değilsiniz.
Toplam kaynak kullanımında, yüksek iş yükü olan uygulamalar için öncelik atanmasına olanak tanır Seçilen yüksek öncelikli uygulamalara daha iyi performans sağlar.
Thin Provisioning özellikleri ile storage üzerinde ayırdığınız alan kadar değil, kullandığınız alan kadarlık kısmını sunucuya bloke etmiş olursunuz.
Kullanım alanı ayırdığınız alanın üzerine çıktığında da herhangi bir kesinti olmadan çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.
Önemli verileri tespit ederek, sınırlı depolama alanlarını ve performans kaynaklarını bu verileri ön planda tutacak biçimde planlamanızı sağlıyoruz.
Yinelenen, gereksiz veri tekrarını engelleyerek büyük miktarlardaki verilerin deduplication teknolojisi ile daha küçük alanlarda depolanması sağlanır, böylelikle daha efektif kullanılan depolama kaynakları ile veri depolama maliyetlerinde ciddi düşüş yaşanır. Birçok kurumda saklama boyutunda 26/1 oranında iyileştirme sağlanmıştır.
- Sistem kopyaları çıkartma özellikleriyle 10 dakikadan daha kısa bir sürede özerk sistem kopyalarını çıkartabilirsiniz.
- Böylelikle hem kendinizi daha güvende hissedersiniz hem de istediğiniz testleri bu özerk sistem kopyaları üzerinde yaparak daha fazla test ortamı ve yenilik sağlayabilirsiniz.
- 3 Diskin birden bozulmasına rağmen datalarınızın korunmasını sağlar.
Veri trafiğini kesintiye uğratmadan, yüksek miktarda ek disk ihtiyacı yaratmadan, belirli sıklıklarla zamanlanabilen yedek kopyalar oluşturulabilir.
Esnek ve verimli veri dağıtım senaryoları sayesinde yedekleme ve felaketten kurtarma senaryoları sağlarsınız.
NFS alanları ön belleğe alarak uzak ofisler ve sunucu parkurları için hızlı erişim imkânı sağlar. Sistem performansını, cevap süresini ve anlık iş yükü için veri erişilebilirliğini arttırır.
Sunucu sorunlarında hatasız sistem geri dönüşlerine imkân tanır.
İlk merkez senkronizasyondan sonra sadece verilerdeki değişiklikler sürekli olarak kopyalanır, böylece donanım, bant genişliği ve yönetim maliyetleri düşer.
Veri Depolama Türleri
Artan ihtiyaçlara paralel olarak veri saklama teknolojileri de gelişmiş, DAS (direct attached storage), NAS (network attached storage) ve SAN (storage are network) sistemleri yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Directed Attached Storage (DAS)
Verinin saklanacağı cihazın, depolama yapacak olan cihaza doğrudan bağlantısı ile meydana gelen çözümdür. DAS’ın bağlı olduğu cihaz, depolama birimini kendi yerel (lokal) diski olarak kabul eder ve buna göre işlem yapar.
Network Attach Storage (NAS)
Ağ üzerindeki cihazlar tarafından erişilebilen, gönderilen veriyi depolayan ve bu veriye erişimi sağlayan, içerisinde gömülü bir işletim sistemi bulunan ve klasik sunucu sistemlerindeki client/server ilişkisini esas alan bir sistemdir. Gereksinimlere göre, NAS cihazlarının kapasitesi ek diskler ile genişletilebilir. Dosya sunucusu (file server) yerine NAS cihazlarının kullanılmasının nedeni güvenliktir. Dosya sunucularında olduğu gibi, NAS cihazlarında işletim sisteminin istemci tarafı olmadığı için gelen saldırılara karşı daha güvenlidir.
Storage Area Network (SAN)
Paylaşılmış depolama birimlerinin bulunduğu yüksek hızlı ağdır. LAN veya WAN üzerindeki bütün depolama cihazları, SAN teknolojisi ile bütün ağ tarafından kullanılabilir durumda olur. Daha fazla depolama cihazı ağa eklenerek, ağdaki depolama yapacak birimlerin hizmetine sunulabilir.
Çalıştığımız Üretici ve Yazılımlar
- EMC – Clarion, VNX, VMAX, SYMTERIC ürün ailesine ait veri depolama üniteleri
- HITACHI – HUS, HUS (VM), VSP ürün ailesine ait veri depolama üniteleri
- IBM – Storvize, DS, FlashSystem ürün ailesine ait veri depolama üniteleri
- Netapp – FAS, ONTAP ürün ailesine ait veri depolama üniteleri
- HP – 3PAR ürün ailesine ait veri depolama üniteleri